Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid in de schoonmaak is een belangrijk onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Het gaat hierbij om het vermogen van schoonmakers om gezond en gemotiveerd hun werk te kunnen blijven doen, ook op de lange termijn. In deze blog zal ik meer vertellen over wat duurzame inzetbaarheid precies inhoudt, waarom het zo belangrijk is in de schoonmaakbranche en wat Matrix Personeel eraan doet om de duurzame inzetbaarheid van schoonmakers te verbeteren.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid gaat over het vermogen van werknemers om gezond en gemotiveerd hun werk te kunnen blijven doen, ook op de lange termijn. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om mentale gezondheid, motivatie, kennis en vaardigheden. Het is dus belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen, zodat ze in staat zijn om mee te groeien met veranderingen in de branche en in de maatschappij.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk voor Matrix Personeel?

Schoonmakers hebben vaak te maken met zware fysieke arbeid en werken vaak in lastige omstandigheden. Daarnaast hebben ze vaak te maken met tijdsdruk en werken ze op onregelmatige tijden. Dit kan leiden tot fysieke en mentale klachten, zoals rugklachten en stress. Het is daarom belangrijk om de duurzame inzetbaarheid van schoonmakers te verbeteren, zodat ze gezond en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen.

Hoe verbetert Matrix Personeel de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers?

Er zijn verschillende manieren waarop de duurzame inzetbaarheid van schoonmakers kan worden verbeterd. Hieronder noem ik een aantal voorbeelden:

  1. Training en scholing: Schoonmakers kunnen bijvoorbeeld trainingen volgen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met veranderingen in de branche en kunnen ze bijvoorbeeld leren om ergonomisch te werken.
  2. Gezondheidsbevordering: Door te zorgen voor een gezonde werkomgeving kunnen fysieke en mentale klachten worden voorkomen. Denk hierbij aan het bieden van goede werkmaterialen en het aanbieden van gezonde voeding.
  3. Flexibele werktijden: Door werknemers meer flexibiliteit te bieden in hun werktijden kunnen ze beter hun werk en privéleven combineren. Hierdoor kan stress worden verminderd en kan de motivatie worden verhoogd.
  4. Participatie en betrokkenheid: Door werknemers meer te betrekken bij het werk en bij de organisatie kunnen ze zich meer gewaardeerd voelen en meer betrokken zijn bij het werk. Dit kan de motivatie verhogen en het ziekteverzuim verminderen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Matrix Personeel? Neem dan contact op met 085-0486496